MONTESSORI HIŠA OTROK

DSCN7865     DSCN7847DSCN0753DSCN7880DSCN7709DSCN7860DSCN7887DSCN8108DSCN1354DSCN7874DSCN7901DSCN1368DSCN0711DSCN1350DSCN7851DSCN7849DSCN0715DSCN7920DSCN8208DSCN1342DSCN1338

ZAKAJ HIŠA OTROK ?

Spoštovani starši,

  • bi se lažje odpravili obveznostim naproti z mislijo, da vaš otrok med tem čas preživlja v VSEBINSKO bogatem in varnem okolju, kjer postaja SAMOSTOJEN?
  • želite svojemu otroku poleg dnevnega varstva ponuditi MONTESSORI PROGRAM,kjer je vsak otrok opažen in se lahko razvija v skladu s svojimi  individualnimi potenciali,  program pa je poleg  materinščine obogaten s TUJIM JEZIKOM?
  • si želite, da je vaš otrok del skupnosti, ki daje možnosti za sočutne medsebojne odnose in prijateljstvo?

ZASEBNI MONTESSORI VRTEC HIŠA OTROK 

dela po posebnih pedagoških načelih MONTESSORI PEDAGOGIKE v bogato opremljenem montessori okolju, ki je skrbno pripravljeno v skladu z razvojem in potrebami otroka.

Zakaj se odločiti za  Zasebni montessori vrtec Hišo otrok?

1.       Program MONTESSORI VRTCA je priznan in mednarodno poznan program s stoletno tradicijo. Delujemo po posebnih pedagoških načelih – Montessori pedagogiki. Otroci so udeleženi v aktivnostih vsakdanjega življenja, ki jih spominjajo na domače okolje -pripravljamo malico, peremo perilo, skrbimo za prostor….Otroci se tako počutijo varno, zadovoljno, samozavestno ter samostojno, saj je s temi aktivnostmi naše okolje vrtca  neposredna povezava z domačim okoljem. Montessori okolje  pa otrokom ponuja  predvsem veliko intelektualnih izzivov preko konkretnih montessori materialov (učnih pripomočkov), s katerimi delajo na osnovi svojega izbora in v skladu s svojim razvojem.

2. CILJI MONTESSORI PRISTOPA :

– biti samostojen, poznati samega sebe

–  imeti veselje do učenja, znanje in druge spretnosti, potrebne za ustrezno življenjsko pot

–  imeti spoštovanje do sebe, soljudi in do okolja,

–  imeti sposobnost prepoznavanja potreb, odločanja in reševanja težav

– imeti sposobnost samodiscipline

– pristop montessori omogoča: CELOSTNI RAZVOJ OTROKA

– nagovarja vse vidike : telesni, čustveni, socialni, kognitivni in duhovni razvoj otroka.

3.       Dodatne aktivnosti:

Poleg vsebinsko bogatega programa montessori vrtca, bo v našem vrtcu velik poudarek na integriranem učenju tujega jezika  in gibanju. Otroci bodo imeli možnost naravnega zgodnjega učenja angleščine / nemščine. Možnost  izbire dodatnih  aktivnosti bo dana na osnovi načtovanja za posamezno šolsko leto.

4.         Okolica:

V okolici vrtca je otroško igrišče, senzorična pot in veliko zelenih površin, kar omogoča različne vrste igre  in raznovrstnih aktivnosti na prostem.

Otroci imajo možnost  vsakodnevno sodelovati v dejavnostih gibanja na prostem, ki so nujno potrebne za njihov razvoj. Okolica nam ponuja  tudi raziskovanje parka, ki je v neposredni bližini ter čudovite sprehode ob bližnjem potoku vse do gozdne učne poti.  

5.        Lokacija in prostori delamo v  posebej urejenih in prilagojenih prostorih, estetsko in bogato opremljenih po montessori načelih, svetli, topli in prilagojeni  otroku v predšolskem obdobju na Podgorski cesti 2, Slovenj Gradec, v centru in hkrati na obrobju Slovenj Gradca ( ob cesti Ravne-Kotlje-Slovenj Gradec-Velenje).Ob stavbi je veliko parkirnih mest.

6       Registrirana dejavnost in cena: vrtec je vpisan v razvid / v knjigo vrtcev pod številko 210 pri Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, zato je oskrbnina subvencionirana.  Kader ima ustrezno montessori izobrazbo ter večletne izkušnje dela z otroki.

7.       Prehrana: Poleg uravnoteženih obrokov je možnost posebne prehrane iz zdravstvenih razlogov.Obroki v montessori okolju otroku nudijo tudi bogato izkušnjo socialnega življenja in urjenje v vljudnosti in spoštovanju.

8.       Poslovni čas: Vrtec je odprt  vsak delovni dan od ponedeljka do petka od 06.45 do 15.45.  Odpiralno zapiralni čas se po potrebi lahko spremeni v skladu s potrebami staršev vpisanih otrok. VLOGA ZA VPIS na zavihku : vloge!

….KER JE VSAK OTROK POSEBEN !!!….

“OTROCI SO UPANJE ZA BOLJŠO PRIHODNOST!”,

Maria Montessori